full screen background image

Angajații din educație au protestat pentru drepturi salariale

Aproximativ 100 de angajați din instituțiile de învățământ din județul Botoșani, care se consideră discriminați față de alte categorii de bugetari, au protestat, astăzi, în fața Prefecturii.

Aceștia se cer Guvernului acordarea drepturilor prevăzute de lege personalului nedidactic, didactic auxiliar și personalul didactic de predare aflat la început de carieră : creșterea salariilor, plata orelor suplimentare, neimpozitarea tichetelor de masă și suplimentarea personalului.

Liviu Axinte, președinte LSI Botoșani:

Sindicaliștii au mai cerut cerut acordarea  sporului de 10% din salariu pentru condiții de muncă personalului nedidactic și didactic auxiliar, spor de care beneficiază celelalte categorii de bugetari.

Nemulțumirile sunt legate și de nedecontarea cheltuielilor de transport la și de la locul de muncă pentru personalul nedidactic, dar și de bugetul insuficient  alocat acestui sector de activitate.

O delegație a sindicaliștilor au predate prefectului Sorin Cornilă un memoriu cu revendicări, document care va trimis ministrului Educației.

În cazul în care acestea nu vor fi soluționate, sindicaliștii din educație iau în calcul declanşarea, în anul viitor, a unor proteste mult mai ample, inclusiv grevă generală.

Vă recomandăm să citiți și:

Andreea Cotruță- sportivul anului în topul DJTS

comments

comments