full screen background image

Primarul Chirica, după ce a fost pus sub control judiciar: „Nu am nici cea mai mică emoție”

Primarul Mihai Chirica a făcut miercuri, 15 decembrie 2022, prima conferință de presă după ce a fost pus sub control judiciar. Edilul subliniază că nu are „nici cea mai mică emoție” și spune că se va asigura ca vinovatul în acest caz să plătească conform legii.

Am venit astăzi (15 decembrie 2022 n.r.) ca să comunicăm pentru că nu am nici cea mai mică emoție, nu doar la cauza MCHIM-Zamoșteanu, ci la orice altă cauză unde s-au cerut documente, pentru că știu foarte clar ce fac și cum fac. Eu nu sunt decât demnitarul acestei primării, în spatele meu este un aparat de peste 600 de persoane. Orice persoană care nu își face datoria din rea-voință sau nepricepere trebuie să plătească. (…) Nu e vorba doar de imaginea primarului, fiindcă nu sunt în alegeri, sunt în mandat, e vorba de imaginea orașului nostru. Ieri (14 decembrie 2022 n.r.) a fost una foarte proastă”, a spus primarul Mihai Chirica.

Mihai Chirica a fost plasat de procurorii DIICOT sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, după audierea într-un dosar în care mai mulţi angajaţi ai Primăriei Iaşi sunt cercetaţi cu privire la autorizarea unor construcţii.

„A fost extins cazul din 2020 al domnului Zamoşteanu (un om de afaceri din Iaşi – n.r). Bineînţeles, tot pe probleme legate de urbanism, acelaşi blestem care urmăreşte de multă vreme situaţia din Iaşi. Mi s-a adus calitatea de suspect şi după aceea cea de inculpat în acest dosar. Va trebui să interacţionez mai puţin cu Direcţia de Urbanism şi cei care acţionează în zonă. În rest, îmi voi exercita (funcţia – n.r) şi ne vom vedea mâine la birou”, a declarat primarul Mihai Chirica, după ce a ieşit de la audieri.

Edilul a precizat că în perioada în care se află sub control judiciar îşi va delega atribuţiile. El a anunţat, totodată, că va contesta în instanţă decizia procurorilor de a-l plasa sub control judiciar.

Vă recomandăm să citiți și:

Clădirile importante din Iaşi nu vor mai fi iluminate după miezul nopţii

Primii pași pentru Centura Podu Iloaiei, Iași

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza