full screen background image

Protest la Botoșani: sindicaliștii din educație ies în stradă

Liga Sindicatelor din Învățământ va picheta sediul Prefecturii Botoșani, pentru a atrage atenția asupra salariilor inacceptabil de mici acordate personalului din învățământ, în special personalului nedidactic, didactic auxiliar și didactic de predare aflat la început de carieră. Sindicaliștii mai cer acordarea sporului pentru condiții de muncă personalului nedidactic și didactic auxiliar, spor de care beneficiază celelalte categorii de bugetari.

Nemulțumirile sunt îndreptate și spre neplata orelor suplimentare dar și nedecontarea cheltuielilor de transport la și de la locul de muncă pentru personalul nedidactic. Se solicită alocarea unui procent de 2,1% din PIB de la bugetul de stat, prin Ministerul Educației, pentru anul 2023.

Organizatorii mai transmit că acțiunea de protest se va desfășura în condiții pașnice și civilizate fără a fi afectată circulația pietonală din zonă.

Protestul se va desfășura vineri, 16 septembrie, în intervalul 12:00 – 13:00. La acțiune vor participa aproximativ 100 de salariați din sistemul educațional.

Vă recomandăm să citiți și:

Duminică are loc Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă. Vor fi restricții de circulație

comments

comments