full screen background image

Duminică are loc Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă. Vor fi restricții de circulație

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, organizează duminică, 18 decembrie 2022, cea de-a XLVII-a ediție a Festivalului de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Din străbuni, din oameni buni…”, în Piața Revoluției din Municipiul Botoșani.

Program:

Orele 10:00 – 11:00 – adunarea grupurilor în Piața Revoluției;

Orele 11:00 – 12:00 – parada grupurilor pe traseul: Str. Cuza Vodă (din Piața Revoluției până la Colegiul „A.T. Laurian”) – Str. Nicolae Iorga (de la Colegiul „A.T. Laurian” până la sensul giratoriu din Str. Calea Națională) – Str. Calea Națională (de la Podul de Piatră până la Direcția Muncii) – Str. Cuza Vodă (Piața Revoluției).

Orele 12:00 – 19:00 – evoluția formațiilor.

În intervalul orar 11:00 – 12:00 circulația va fi oprită pe traseul desfășurării paradei formațiilor de datini și obiceiuri de iarnă: Str. Cuza VodăStr. Nicolae IorgaStr. Calea Națională – Str. Cuza Vodă.

“Coloana va fi însoțită de echipajele Poliției Rutiere Botoșani și ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani. Pentru buna desfășurare a evenimentului cultural vor fi alături de noi Poliția Locală Botoșani și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

Ne dorim ca botoșănenii să se bucure deplin de cel mai așteptat, longeviv, îndrăgit și de amploare festival al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, prin care se pregustă voioșia Sărbătorilor de Iarnă.” transmite managerul Iustina Irimia Cenușă.

Vă recomandăm să citiți și:

Trei copii fără casă, vizitați de Moș Crăciun în uniformă

comments

comments