full screen background image

Acțiunea națională ”Foc de Artificii” a demarat cu dosare penale

Având în vedere faptul că se apropie sărbătorile de iarnă, la nivelul Poliției Române a fost demarat, începând cu data de 21 noiembrie a.c., acțiunea națională ”Foc de Artificii”, care are ca scop creșterea gradului de siguranță a cetățenilor prin activități de prevenire, identificare și combatere a evenimentelor negative, generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și utilizarea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice și juridice. 

La nivelul județului nostru, aceste activități sunt coordonate de către Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, însă oricare dintre polițiști are competență de a constata și sancționa astfel de  fapte. 

Pentru evitarea implicării în evenimente negative, polițiștii recomandă: 

  • Să cumpărați articole pirotehnice doar de la persoane fizice/juridice autorizate!
  • La achiziționarea de articole pirotehnice să verificați eticheta. Aceasta să fie inscripționată în limba română!
  • Să sesizați poliția când constatați că sunt vândute ilegal articole pirotehnice!

Exemplu: 

La data de 26 noiembrie 2022, polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au identificat, într-o societate comercială, din orașul Săveni, peste 200 de obiecte pirotehnice expuse la vânzare. 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că societatea respectivă nu deținea autorizație de deținere, depozitare, comercializare, a obiectelor respective, motiv pentru care acestea au fost supuse confiscării . 

De asemenea, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, urmând ca în funcție de rezultatul cercetărilor să fie dispuse măsuri legale. 

Vă recomandăm să citiți și:

Percheziții efectuate la locuințele unor tineri cercetați pentru șantaj 

 

comments

comments