Zeci de case de patrimoniu din oraş, între care și un fost muzeu etnografic, sunt lăsate în paragină de proprietarii care le-au revendicat, sau de ministerele care le dețin.
Deși ar putea fi puse în valoare, acestea servesc drept adăpost pentru oamenii străzii sau se degradează în lipsa unor lucrări de reabilitare şi modernizare.
Sensibilizat de nepăsarea celor care dețin aceste imobile, Codrin Emanuel Manea, elev la clasa de ARHITECTURĂ a Liceului de Artă “Ştefan Luchian” Botoşani, a bătut la ușa primarului și i-a propus un proiect.
Tânărul de 17 ani s-a oferit să deseneze, toate clădirile de patrimoniu care sunt degradate sau în pericol de prăbușire, după imagini și documente de arhivă care le arată așa cum au fost atunci când au fost construite și așa cum ar trebui să fie, dacă ar fi restaurate.
Codrin Emanuel Manea:
Aceste panouri vor avea atât rol educativ, dar mai ales vor trage un semnal de alarmă pentru salvarea patrimoniului arhitectural, extrem de bogat și valoros, dar pe care proprietarii le ignoră, din tot felul de motive, inclusiv financiare.
Vă recomandăm să citiți și:
Drumuri naționale protejate de viscol