full screen background image

Laborator de cercetare pentru Clusterul Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava – Botoșani

Asociația Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava – Botoșani implementează proiectul laboratorului de cercetare interdisciplinară pentru analiza calității, siguranței și identificarea falsificării alimentelor.

Obiectivul general vizează creșterea capacității de cercetare, dezvoltare și inovare în bioeconomie, prin dezvoltarea unui laborator de cercetare cu 3 componente – cercetări microbiologică, fizico-chimică și biologie moleculară.

Președintele Consiliului Județean Suceava, GHEORGHE FLUTUR, a precizat că valoarea totală a proiectului este de 4,4 milioane de lei, cea mai mare parte bani europeni.

 

La rândul său, prorectorul Universității Suceava, MIHAI DIMIAN, a menționat că viitorul laborator de cercetare se va adresa, în primul rând, agenților economici, contribuind la creșterea calității serviciilor.

 

 

Perioada de implementare a laboratorului de cercetare interdisciplinară pentru analiza calității, siguranței și identificarea falsificării alimentelor este până la sfârșitul anului viitor.

comments

comments