full screen background image

„Traista cu Sănătate” în școlile și grădinițele din Botoșani

Programul „Traista cu Sănătate. Tradiții sănătoase pentru copii sănătoși”, lansat în 2012, la Iași de către profesor universitar Veronica Mocanu, va fi extins și la Botoșani.
Factorii decizionali au avut ieri, o întâlnire pentru a stabili liniile directoare ale viitoarei colaborări și implementarea proiectului în grădinițele și școlile din județul Botoșani cu ajutorul Consiliului Județean și prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean,
Președintele Fundației „Tradiții Sănătoase” a obținut sprijinul companiei Nestlé, prin programul „Healthier Kids”, pentru a oferi cursuri gratuite educatorilor și învățătorilor pentru a preda această disciplină la clase. Aceștia vor primi gratuit materialele suport necesare pentru activitățile cu preșcolarii și elevii din clasele primare.

Program distins cu 2020 EU Health Award

Datorită preocupărilor școlilor din județul Iași în care s-a desfășurat proiectul „Traista cu sănătate”, prevalența obezității la copii a scăzut de la 16% la 9%.
Programul a fost distins de Comisia Europeană cu Premiul I pentru cel mai bun program de educație pentru sănătatea copiilor – 2020 EU Health Award și este o oportunitate pentru a-i învăța pe copii încă de la vârste fragede să mănânce și să trăiască sănătos.

Vă recomandăm să citiți și:

Centru Comunitar Integrat pentru persoane defavorizate

comments

comments