full screen background image

Centru Comunitar Integrat pentru persoane defavorizate

Primăria Municipiului Botoșani a semnat un contract de finanțare cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru înființarea unui Centru Comunitar Integrat, destinat ajutorării persoanelor defavorizate.
Finanțarea, în valoare de 4 milioane de lei, a fost obținută în cadrul unui proiect care are ca obiectiv creșterea calității vieții și a coeziunii sociale, îmbunătățirea mediului de viață și creșterea economică.

Centrul Comunitar Integrat va funcționa în spațiul Fostei Grădinițe nr. 10, de pe strada Tudor Vladimirescu, ce va fi reabilitat.

Acesta va fi dotat cu săli pentru servicii educaționale pentru copii aflați în risc de abandon școlar/a doua șansă, iar spațiul pentru servicii de ocupare și calificare pe parcursul a 16 luni va fi reabilitat.

Investiția își propune promovarea unei dezvoltări incluzive a municipiului, axată atât pe reducerea sărăciei și a marginalizării cât și pe accesul nediscriminator la servicii pentru locuitori.

Prin acest proiect, 1.770 de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială vor beneficia de servicii medico – sociale, mediere pe piața muncii, programul „Școală după școală” pentru copii aflați în risc de abandon școlar, diverse activități și campanii de promovare a multiculturalității, combatere a segregării și discriminării.

Vă recomandăm să citiți și:

Deszăpezire cu utilaje închiriate în județul Botoșani

comments

comments