full screen background image

Deszăpezire cu utilaje închiriate în județul Botoșani

Administratorii drumurilor din județul Botoșani vor acționa și în această iarnă cu utilaje închiriate​.

Direcția Județeană de Drumuri și Poduri ​Botoșani ​dispune de un acord cadru până în 2024 și urmează să semn​eze contractele subsecvente pentru iarna 2022-2023. În cele 4 baze din Botoșani, Dorohoi, Săveni și Trușești, Direcția de​ține 40 de utilaje, din care 9 proprii​, și ​​​peste o mie de tone de material antiderapant rămase din iarna trecută.​​

 Aprovizionarea cu material antiderapant ​ va fi ​în sarcina prestatorului care va executa deszăpezirea​. Pentru a interveni fără probleme pe ​cele ​30 de drumuri județene în lungime totală de peste 650 de km, D.J.D.P.​ a estimat că vor fi necesare 16.600 tone de material antiderapant, respectiv 12.350 tone nisip și 4.250 sare.

Programul de revizie și reparație a utilajelor proprii care vor acționa în campania de iarnă a fost terminat, la ora actuală toate autoutilajele și utilajele din dotarea Direcției Județene de Drumuri și Poduri Botoșani sunt pregătite pentru activitatea de iarnă. În cadrul activității de deszăpezire și combaterea poleiului DJDP Botoșani va avea la dispoziție ca personal de specialitate un număr de 110 persoane, 35 persoane DJDP Botoșani și 75 persoane al firmei care va presta lucrarea de deszăpezire”, susțin reprezentanții DJDP.

​​Secția Drumuri Naționale Botoșani dispune de acordul cadru valabil până la​ finalul anului 2024​. Contract​ul​ subsecvent  pentru utilajele închiriate cu​ asocierile de firme a fost ​încheiat​ pe 10 octombrie​. SDN va acționa cu 52 de utilaje, din care 19 proprii, și are în stoc 178 tone de sare, 1​.​200 tone de nisip ​și 19 tone de clorură​.

Vă recomandăm să citiți și:

Palatul Administrativ din Botoșani va fi reabilitat cu bani europeni

comments

comments