full screen background image

Pe repede înapoi: Elvis Presley în Ed Sullivan Show (1956)

Pe repede înapoi (PRI) –Industria spectacolului cunoștea un adevărat șoc într-o zi de 9 septembrie.

În anul 1956, ELVIS PRESLEY apărea pentru prima dată în Ed Sullivan Show, cea mai urmărită emisiune de divertisment din Statele Unite.

În vârstă de 21 ani atunci, ELVIS interpreta Don’t Be Cruel și Hound Dog, piese de pe primul său album, care aveau să-l facă celebru pentru vocea cu inflexiuni ritmate și pentru mișcările sacadate de picioare. Era perioada în care concertele sale căpătau consistență, iar topurile erau dominate de cel care avea să devină Regele rock & roll –ului.

Filmarea alb-negru de la Ed Sullivan Show ne arată un ELVIS încântat de atenția care i se acorda, în studio atmosfera fiind în unele momente aproape de isterie generală. Practic, vocea lui era deseori acoperită de strigătele doamnelor și domnișoarelor care plătiseră bilete scumpe postului TV, pentru a-l vedea cât mai de aproape.

La acest lucru au contribuit din plin și producătorii, care au știut să-i creeze și să-i promoveze imaginea de sex-simbol non-conformist și mereu dispus la interacțiune cu publicul.

Așadar, pe 9 septembrie 1956 cariera lui ELVIS PRESLEY era abia la început, dar avea să explodeze în scurt timp. Concertele în fața unui public numeros și aparițiile în filme i-au adus faima mondială, care și astăzi rămâne una de neatins pentru majoritatea artiștilor.

DIN ACEEAȘI RUBRICĂ:

Pe repede înapoi: Debutul serialului STAR TREK (1966)

comments

comments