full screen background image

Pe repede înapoi: Debutul serialului STAR TREK (1966)

Pe repede înapoi (PRI) – Dacă e 8 septembrie, ar fi interesant să ne amintim un eveniment cinematografic petrecut în această zi, în anul 1966

Este vorba despre debutul difuzării serialului științifico-fantastic de televiziune Star Trek, pe rețeaua NBC din Statele Unite. Acțiunea serialului, gândită de către GENE RODDENBERRY – un mare fan al genului – se petrecea în secolul 23, la bordul navei spațiale Enterprise, al cărei echipaj avea ca misiune explorarea galaxiei.

Echipajul condus de căpitanul JAMES KIRK reunea alte 8 personaje revoluționare pentru acea perioadă, cum ar fi o femeie-locotenent și un sublocotenent sovietic. Telespectatorii acelor vremuri trebuie să fi fost impresionați, deopotrivă, de tehnica pe care o aveau la dispoziție eroii serialului, cât și de trucajele și efectele vizuale la care lucrau echipe întregi de tehnicieni.

Potrivit presei vremii, emoții puternice au produs în rândul telespectatorilor armele cu raze laser, scările rulante, telecomenzile, căștile cu microfon și ecranul panoramic, lucruri care astăzi sunt banalități.  Dar atunci, pe 8 septembrie 1966, reprezentau adevărate revelații! 

Nu mai puțin de 6 regizori au lucrat la cele 80 episoade ale serialului Star Trek, care și-a găsit fani nu numai în rândul copiilor și tinerilor fascinați de descoperirea viitorului, ci și al adulților, impresionați de universul fictiv.

Serialul va primi mai târziu titulatura Star Trek : Seria originală, pentru a se face diferența de numeroasele continuări, care s-au bucurat de un și mai mare succes.

DIN ACEEAȘI RUBRICĂ:

Pe repede înapoi: După-amiaza unui torționar (2001)

comments

comments