full screen background image

Iași: Treceri de pietoni nesemaforizate, înălţate

Trecerile de pietoni nesemaforizate din apropierea şcolilor din Iaşi vor fi înălţate, asta anunță reprezentanții Primăriei Iași.

Decizia este luată în vederea prevenirii accidentelor rutiere și creșterii gradului de siguranță a elevilor din Municipiului Iași. Inițiativa vine și ca urmare a unor solicitări ale Alianței pentru Promovarea Transportului Alternativ Iași”, anunță Primăria Iași.

Trecerile de pietoni vizate sunt acele treceri aflate la o distanta mai mică de 300 de metri de oricare dintre intrările în unitățile de învățământ. În aceste zone carosabilul va fi ridicat printr-o rampă cu o înclinare de aproximativ 10% și o lățime de șase – șapte metri pentru a determina conducătorii auto să reducă viteza.

În context, un proiect pilot pentru înălțarea trecerilor de pietoni va fi implementat Școala Gimnazială „B. P. Hașdeu” de pe str. Ion Creangă.

Viitoarele locuri ale trecerilor de pietoni înălțate vor fi stabilite de Comisia de Circulație a Municipiului Iași. Amenajarea și semnalizarea rutieră va fi făcută în conformitate cu legislatia rutieră, cu avizul Politiei Rutiere, de către Citadin SA.
Proiectul va fi dezbătut și votat în cadrul ședinței de Consiliu Local de miercuri, 31 august”, conchid reprezentanții Primăriei Iași.

FOTO: Primăria Municipiului Iași

Vă recomandăm să citiți și:

Cursuri pentru experţi în accesarea fondurilor europene

Artistul Ori Meiri expune în premieră „Fațetele conflictului” la Iași

comments

comments