full screen background image

Extinderea UPU de la Spitalul de Copii din Iași

O nouă Unitate de Primire Urgenţe va fi construită la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, investiţia depăşind 25 de milioane de lei. Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a semnat luni, 29 august, contractul de achiziţie publică pentru execuţia lucrărilor de extindere şi dotare a Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, valoarea lucrărilor depăşind 25 milioane de lei.

Costel Alexe a declarat că va fi o nouă clădire în care va funcţiona UPU din cadrul spitalului de copii din Iaşi, aceasta având demisol, parter şi etaj, iar pe terasă va fi amenajat un heliport.

Câştigătorul licitaţiei este firma SC Daroconstruct SRL, iar valoarea contractului se ridică la 25,27 milioane de lei fără TVA. Durata de execuţie este de 17 luni.

Investiţiile pe care le facem la Spitalul de Pediatrie nu se vor opri aici pentru că ne ocupăm şi de extinderea spaţiilor medicale, un proiect care va însemna un Ambulatoriu, un Centru de Recuperare Neuromotorie şi o nouă clădire de opt etaje ce va cuprinde inclusiv un bloc operator. Suntem pe ultima sută de metri şi cu lucrările de reabilitare şi modernizare la actualele corpuri de clădiri, iar toate acestea ne vor ajuta să facem din Spitalul pentru Copii “Sfânta Maria” un centru de excelenţă pediatrică. Sănătatea copiilor este pentru Consiliul Judeţean o prioritate“, a declarat preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe.

Finanţarea pentru extinderea şi dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi este asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Vă recomandăm să citiți și:

Cursuri pentru experţi în accesarea fondurilor europene

Artistul Ori Meiri expune în premieră „Fațetele conflictului” la Iași

comments

comments