full screen background image
Cursa Iulian Rotariu

Cursa Ultra NORWAY 2022 a fost o provocare epică

Cursa Ultra NORWAY 2022 a fost o provocare epică din cauza vremii, spun reprezentanții Canal Aventure, cei care au organizat Ultra Norway Race, ultramaraton cucerit de pompierul botoșănean Iulian Rotariu.

“Înainte de plecare, am luat decizia de a tăia o parte din itinerar pentru mai multă siguranță. În program: 112 km cu 6300 D+ și 6300 D-. Specificitatea acestui traseu în Alpii Lyngen: 80% din pistă.

Pentru a se orienta, alergătorii trebuie să urmărească traseul pe GPS-ul lor și pe o hartă topografică. Din păcate, de la începutul până la sfârșitul cursei, condițiile meteo au fost proaste. Ploaia a făcut pământul alunecos și noroios, făcând progresul foarte dificil și lent.

Singur în față, Iulian a fost foarte puternic și a trecut linia de sosire în 23h38’00.

În spate, trupurile au început să sufere foarte repede și doar 35% dintre participanți au ajuns la linia de sosire din Tromsø. Felicitări tuturor și mulțumim populației locale pentru sprijinul incredibil pe tot parcursul aventurii!” au transmis organizatorii .

Cursa Ultra NORWAY este o aventură extrem de tehnică, iar condițiile meteorologice din acest an au făcut ca participanții să progreseze în mod deosebit.

“O ediție care să ne reamintească, dacă este cazul, că pentru a te angaja într-o astfel de provocare este esențial să fii foarte bine pregătit fizic, psihic și că respectarea regulilor de siguranță și buna stăpânire a echipamentelor obligatorii sunt esențiale.

Mențiune specială pentru Iulian Rotariu care a câștigat evenimentul și a devenit primul concurent care a câștigat cele 5 ultramaratoane ale Roadsign Continental Challenge!” au mai scris organizatorii.

În luna iulie, subofiţerul operativ în cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, plutonierul adjutant Iulian Rotariu a alergat 120 de km non-stop în inima Alpilor Lyngen, la 350 km nord de Cercul Arctic. În condiții dificile, singur, fără partener, cu o penalizare de două ore la start.
Doar cinci concurenți au finalizat acest ultramaraton, iar Iulian a ajuns, și de această dată, primul.

Iulian Rotariu, cel mai bun alergător din lume, este primul concurent care a câștigat cele cinci ultramaratoane ale Continental Challenge, organizate în Australia, Mozambic, Vietnam, Bolivia și Laponia Finlandeză.

În cele cinci curse extreme a alergat, în total, 1.500 de km.

Vă recomandăm să citiți și:

Iulian Rotariu: Un OM cât toată România

comments

comments