full screen background image

Podul peste râul Siret dintre localităţile Luţca şi Sagna s-a prăbuşit

Podul peste râul Siret dintre localităţile Luţca şi Sagna, situat pe drumul judeţean 207 A, s-a prăbuşit în timp ce pe el rulau un autocamion şi o autoutilitară.

Șoferul autocamionului a fost rănit, fiind scos din autovehicul de mai mulți martori ai incidentului.

Bărbatul rănit, în vârstă de 56 ani, a fost preluat de un echipaj SMURD, fiind transportat la spital.

Podul care s-a prăbuşit a fost reabilitat integral în urmă cu câteva luni, fiind administrat de Consiliul Judeţean Neamţ.

Președintele Ionel Arsene a precizat că în perioada de probe, până la recepția la terminarea lucrărilor, podul a fost supus unui test de verificare a structurii de rezistență, prin încărcarea cu un convoi de camioane, în greutate totală de peste 340 tone.

Rezultatele testului au confirmat că structura podului a avut un comportament normal în urma testului și că podul poate fi folosit în condiții de siguranță.

Până la recepție, care nu a fost finalizată, urmau a fi executate alte noi teste și probe, care să confirme rezultatele testului de greutate.

Arsene a menționat că recepția nu a fost finalizată de către Consiliul Județean Neamț, podul fiind încă în administrarea constructorului.

El a adăugat că va fi efectuată o anchetă, pentru a afla dacă soluția tehnică a fost bună și dacă firma care a executat lucrările a respectat soluțiile din proiectul tehnic.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman. 

De asemenea, polițiștii Biroului Rutier Roman au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

comments

comments