full screen background image
Drumul

Drumul Strategic: Lucrările la Lotul 1 se apropie de final

Drumul Strategic  a fost inspectat, din nou, de conducerea Consiliului Județean Botoșani.

Constructorul toarnă în aceste zile stratul de uzură pe cei de 30 de kilometri, urmând ca în această vară să notifice Consiliul Județean pentru recepție. S-au finalizat lucrările de asfaltare pe sectorul Răuseni – Călărași, iar din această săptămână se lucrează pe sectorul Răuseni – Rediu – Șipote. În cel mai scurt timp va fi abordat și sectorul Dângeni – Brăteni (Dobârceni) – Mihălășeni. Pe acest lot, lucrările se vor finaliza cu aproape un an mai devreme decât termenul prevăzut în contract.

Asfalt și pe celelalte două loturi

Și celelalte două loturi ale Drumului Strategic avansează într-un ritm rapid. Pe Lotul 3, Blândești – Todireni, gradul de execuție este de 75%, iar pe Lotul 2, Răuseni – Dângeni, a depășit 40%.
Constructorul de pe Lotul 3 a anunțat că va începe să toarne stratul de uzură pe un prin sector de 13 kilometri, urmând ca, cel mai târziu, în toamnă să finalizeze lucrările pe întregul lot.
De asemenea, pe Lotul 2, constructorul așterne acum primul strat de asfalt, lucrările ajungând la Todireni. Acesta a promis că până în toamnă va finaliza turnarea primului strat pe întregul lot de 51 de kilometri. În paralel, va începe lucrările la rigole, șanțuri, trotuare și acces pe proprietăți.” a declarat președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.

Primul lot al drumului strategic are o lungime de 29,2 kilometri și se întinde de la Șipote (jud. Iași) – limita de județ – Rediu – Răuseni – Călărași, la care se adaugă distanța de aproape 10 kilometri dintre Dângeni și Mihălășeni.

Lotul doi este cel mai lung, 51 de kilometri și cuprinde axul central al drumului strategic, Răuseni – Todireni – Albești – Trușești – Dângeni – Hănești.

Lotul trei, cel mai scurt, măsoară 25,8 kilometri, va începe din DN 29D și va avea traseul Blândești – Cerchejeni – Sulița – Cheleș – Lunca – Cernești – Todireni.

Valoarea proiectului Drumului Strategic va depăși 110 milioane euro, din care aproximativ 30% din sumă va fi asigurată de Consiliul Județean Botoșani.

Vă recomandăm să citiți și:

Cinci drumuri de piatră din județul Botoșani vor fi asfaltate

comments

comments