full screen background image

Inaugurarea Casei Universitarilor din Iași

Casa Universitarilor din Iași este aproape gata. Există posibilitatea ca luna aceasta să aibă loc inaugurarea clădirii-monument.

Anunțul privind începerea lucrărilor a fost făcut de către rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, prof. univ. dr. Tudorel Toader, în 2016, dar primele fonduri și șantierul propriu-zis au început abia în anii trecuți.

„La Casa Universitarilor am început în septembrie 2016 (…) În iunie, cel mai probabil, vă voi invita să participați la inaugurare. Șase ani de zile, dar este o lucrare monumentală, clădirea este monumentală (…) Au fost foarte multe proceduri (…) Casa Universitarilor este un loc de poveste, un loc de întâlnire, se evocă, se pun la cale proiecte”, a subliniat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC Iași, în cadrul emisiunii Față în față cu Andrei Giurgia.

Cu mai multe detalii vine chiar el, prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC Iași:

 

Clădirea intră în etapa de mobilare și dotare.

Casa Universitarilor (Casa Canta) a reintrat în posesia UAIC pe data de 16 aprilie 2015. Aceasta este o clădire de patrimoniu, construită în jurul anului 1800. De-a lungul timpului, clădirea – monument a găzduit Școala de menaj și Școala Urbană de Gospodărie, în 1930, respectiv 1914.  În anul 1947, Casa Canta a devenit cantina-restaurant a cadrelor didactice ale UAIC Iași. Aici, erau aduși și invitații sau delegații universității ieșene.

Casa Universitarilor este cunoscută și datorită evenimentelor despre istoria și cultura municipiului Iași, găzduite după reparațiile făcute în perioada 1951-1952.

Sursa foto: uaic.ro

Vă recomandăm să citiți și:

UAIC Iași, pe locul al doilea între universitățile românești în clasamentul Webometrics

UAIC Iași a obținut finanțare de aproape 2 milioane de euro pentru un proiect de educație juridică și antreprenorială

comments

comments