full screen background image
voucherele

Voucherele sociale vor emise și distribuite începând cu data de 1 iunie

Voucherele sociale sunt oferite prin programul guvernamental „Sprijin pentru România”.

Începând cu 1 iunie, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) începe procesul de emitere, distribuire și încărcare a tichetelor cu valoare nominală de câte 250 lei, destinate persoanelor aflate în situații de deprivare materială sau risc de sărăcie.

Astfel, peste 2,5 milioane de beneficiari primesc tichete pentru achiziția de produse alimentare în valoare de 3,1 miliarde de lei. O premieră, de asemenea, o reprezintă sursa multiplă de finanțare, atât din bugetul de stat, cât și din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD) 2014-2020 precum și din viitoarea perioadă de programare 2021-2027 prin Programul Operațional Incluziune și Demnitate Socială (POIDS).

Un demers unic

Potrivit Ministerului, acestea fac parte din cea mai importantă inițiativă de acest gen derulată până acum din perspectiva numărului de beneficiari.

„Inițiativa acordării cu promptitudine a tichetelor sociale reprezintă în sine o serie de premiere în administrația centrală, efort care nu ar fi fost posibil fără o mobilizare și sincronizare a mai multor ministere, companii naționale și private”, explică ministrul Marcel Ioan Boloș anvergura demersului prin care, în două săptămâni de la demarare, peste 2,5 milioane de români vor putea cumpăra alimente în această perioadă dificilă.
„Începând cu identificarea beneficiarilor din categorii vulnerabile diferite, contractarea și evident producția unui număr atât de mare de carduri, sincronizarea și validarea listelor de beneficiari între Ministerul Muncii și ANAF, distribuția la nivel național și încărcarea o dată la două luni a acestor carduri, toate acestea reprezintă un exemplu de solidaritate și de mobilizare la nivelul Guvernului. Negocierile cu Comisia Europeană, mecanismele de finanțare din surse multiple și alte inovații în finanțarea europeană nici nu mai contează în momentul în care românii cu probleme financiare grave vor primi primele semne de sprijin”.

Livrarea către beneficiari va fi asigurată de Compania Naţională “Poşta Română”.

voucherele

Vă recomandăm să citiți și:

Proiecte variate pentru copiii din nordul Moldovei

comments

comments