full screen background image
1 Mai

1 Mai sigur cu forțele de ordine la datorie în Botoșani

​De 1 Mai, dar și în celelalte zile din acest weekend, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani vor fi la datorie pentru ca cetățenii să se bucure de timpul liber, în siguranță.

În perioada, 29 aprilie – 1 mai, peste 200 de polițiști vor acționa, în medie, zilnic, ​în sistem integrat, împreună cu jandarmii, pentru prevenirea faptelor antisociale.

Deasemeni, vor acționa sprijinirea cetățenilor în cazul unor situații de urgență și descurajarea activităților sau comportamentelor care pot tulbura ordinea și liniștea publică.

Ordine și siguranță publică

Totodată, polițiști rutieri vor fluidiza traficul rutier și vor preveni accidentele și blocajele rutiere, vor dirija și vor  controla traficul.

Împreună cu polițiștii rutieri vor acționa, punctual, și polițiștii din cadrul Biroului de Combaterea a Criminalității Organizate, în vederea prevenirii și combaterii consumului de substanțe psihoactive.

1 Mai

Politia rutiera

În week-endul anterior nu au fost înregistrate incidente deosebite, cu excepția faptelor de tulburare a ordinii și liniștii publice și lovire sau alte violențe.

Acestea au fost înregistrate în două comune din județ.  10 persoane implicate în comiterea acestora au fost reținute pentru 24 de ore.

Polițiștii recomandă să respectați prevederile legale privind  conviețuirea socială, evitând astfel să fiți implicați în fapte de natura a tulbura ordinea și liniștea publică.

Iar dacă sunteți victima vreunei infracțiuni sau aveți cunoștință despre comiterea vreunei astfel de fapte, adresați-vă cu încredere  celui mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 .

Jandarmii își măresc efectivele

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani va acționa cu efective mărite în acest sfârșit de săptămână pentru asigurarea ordinii și siguranței publice la manifestările cu participare numeroasă.

Misiunile vor fi executate în cooperare cu polițiștii și pompierii botoșăneni.

Târgul Expozițional de Ovine și Pielicele Karakul, Bovine și Produse Tradiționale, desfășurat în zilele de sâmbătă și duminică la Stațiunea de Cercetare Popăuți, va fi în atenția jandarmilor, care au ca obiectiv principal prevenirea faptelor antisociale de natură penală și contravențională.

Vineri, jandarmii au fost la Mănăstirea Zosin, la sărbătorirea Izvorului Tămăduirii, iar sâmbătă vor fi prezenți la Cimitirul Eternitatea, unde este așteptat, ca în fiecare an, un aflux mare de cetățeni la Paștele Blajinilor.

Tot în această perioadă, jandarmii vor fi alături de botoșănenii care vor vizita Târgul Meșterilor Populari, organizat pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, luând măsurile necesare pentru preîntâmpinarea unor eventuale incidente.

Zonele de agrement atent monitorizate

De asemenea, echipajele de jandarmi vor monitoriza zonele de agrement, pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Legii nr.54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic.

IJJ recomandă cetățenilor să respecte măsurile stabilite de organizatori și indicațiile forțelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură și să solicite sprijinul forțelor de ordine în mod direct sau prin apel la numărul unic de urgență 112 în cazul producerii unor fapte antisociale.

Vă recomandăm să citiți și:

Lucrările la blocurile ANL Cișmea din Botoșani vor fi reluate

 

 

 

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza