full screen background image

Școală din Rădăuți, schimb de experiență în Spania

O delegație formată din 4 elevi și 3 cadre didactice de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Rădăuți a luat parte la prima mobilitate a proiectului Erasmus +, Become European math champions.

Activitatea a vut loc în perioada 28 martie – 1 aprilie 2022, la Escola Bertí din L’Ametlla del Valles, Spania.

 

Schimb de experiență

La schimbul de experiență au mai participat 12 profesori și 17 elevi din școlile partenere din Croația, Grecia, Italia și Portugalia.

România a fost reprezentată de înv. Diana Moisoc (coordonatorul proiectului),  director Sorin Coroamă si prof. Florentina Hîj, alături de elevii Bujdei Rareș, Buzic Diana, Tănase Anastasia și Terpez Iulian.

Pe parcursul întregii săptămâni, programul a fost dens și diversificat, axat pe tema proiectului, respectiv matematica.

 

Dintre activitătile desfășurate amintim:

– workshop-uri pentru profesori si elevi (care au vizat schimbul de bune practici în ceea ce privește metode de predare-învățare a matematicii la diferite etape – activități la biblioteca școlii, expozitia portabilă a Muzeului de Matematică a Cataloniei
– vizite la “Castellers” (Turnurile Umane) si la Muzeul “Catalonia în miniatură”
– excursia în Parcul Guell din Barcelona cât și vizionarea filmului 4D “Gaudi Experience”.

Acestea s-au încheiat într-un cadru prietenos, cordial, prin înmânarea certificatelor tuturor participanților.

Activitățile derulate în timpul mobilitătii au oferit elevilor multiple beneficii: satisfacția lucrului în echipe, creșterea motivației, ocazia de a folosi limba engleza în contexte reale de comunicare, schimburi culturale, aprecierea patrimoniului cultural al țării gazde.

 

VIZIUNEA ȘCOLII:

Şcoala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” Rădăuţi este o şcoală europeană, puternic angajată în dezvoltarea comunităţii, capabilă să ofere servicii educaţionale şi de consultanţă de înaltă calitate şi performanţă, promovând un dialog deschis şi permanent cu partenerii sociali şi educaţionali.

 

MISIUNEA ȘCOLII:

“Existenţa şcolii noastre se justifică prin dorinţa de a oferi tuturor elevilor şanse egale de instruire şi de formare a competenţelor necesare integrării sociale viitoare pornind de la filosofia educaţională promovată în spaţiul şcolar naţional şi cel al comunităţii europene.

Dorim să modelăm fiinţe umane care să înţeleagă lumea, să trăiască prin această înţelegere şi să vrea cu ardoare şi sinceritate să o schimbe în bine.

Elevii noştri vor învăţa să-şi orienteze propria viaţă în funcţie de posibilităţile umane, respectiv de cele la care nimeni nu s-a gândit înainte.

Aşadar, ne propunem să formăm cetăţeni ai României integrate spaţiului european, veritabili lideri ai viitorului, capabili, mai degrabă, nu de a reproduce ci de a produce cunoaşterea, schimbarea, acceptarea şi asumarea provocărilor care duc lumea din jurul nostru cu un pas mai departe.”, au transmis reprezentanţii şcolii rădăuţene.

 

Citeşte şi:

https://vivafm.ro/2020/12/09/expozitia-de-pictura-bucurii-de-iarna-la-scoala-gimnaziala-nr-3-mihai-eminescu-radauti/

https://vivafm.ro/2020/12/09/actiunea-de-caritate-daruieste-un-zambet-la-scoala-gimnaziala-mihai-eminescu-radauti/

comments

comments