full screen background image

Bianca Andreescu revine în circuitul WTA

Bianca Andreescu (21 de ani, locul 119 WTA) revine în circuitul WTA, după jumătate de an în care nu a mai jucat. Canadianca de origine română a acceptat un wildcard din partea organizatorilor și va participa la turneul de la Stuttgart. Este primul din acest sezon pentru Bianca Andreescu. Competiția de categorie „WTA 500” se va juca pe zgură indoor și va începe pe 18 aprilie. Asta Potrivit Digi Sport.

Bianca Andreescu a primit un wild card din partea organizatorilor, potrivit  Tennis365.com. Asta pentru a lua parte la turneul programat în această lună.

Foto: Profimedia

La competiția din Germania vor participa în premieră și Iga Swiatek (noua lideră mondială), Emma Răducanu și Coco Gauff.

Ultima campioană de la Stuttgart este Ashleigh Barty (retrasă între timp din tenis). Competiția de categorie „WTA 500” are premii totale în valoare de $703.580.

Moment de cumpănă

Sportiva a anunțat la sfârșitul anului trecut că va amâna startul sezonului din 2022. Principalul motiv era pentru a se recupera după un an epuizant. Astfel, canadianca de origine română nu a participat la Australian Open.

Vreau să îmi ofer timp suplimentar să mă recuperez, să mă resetez și să încerc să revin. Să continui să inspir făcând muncă de calitate, dând înapoi și lucrând cu mine. Pentru că, dacă fac asta, o să mă întorc mai puternică decât oricând. Prin urmare, nu voi începe sezonul în Australia anul acesta. Îmi voi oferi ceva timp suplimentar pentru a reflecta, a mă antrena și a fi pregătită pentru viitorul sezon de tenis 2022”, a explicat Bianca Andreescu în decembrie 2021.

Foto: Profimedia

Prima carte

În perioada în care a stat departe de tenis, Bianca Andreescu a avut alte preocupări. Sportiva tocmai a că în curând își va lansa prima carte, care este dedicată copiilor.

Bibi’s Got Game: O poveste despre tenis, meditație și un câine numit Coco” este titlul pe care îl are cartea Biancăi Andreescu.

Copiile de autor din Bibi’s Got Game tocmai au sosit! Pentru prima mea carte ilustrată, am vrut să împărtășesc povestea mea și modul în care meditația (și câinele meu, Coco) mă mențin concentrată. Poate că îi va inspira pe alți copii să-și urmeze visurile! Am fost atât de încântată să-i văd și să lucrez cu Marybeth Leatherdale, Chelsea Obyrne și @tundrabooks. Mingea este în terenul tău!”, a scris Bianca Andreescu, pe Instagram.

Ultimul meci pe care l-a jucat Bianca Andreescu a avut loc pe data de 11 octombrie 2021, în turul trei la Indian Wells, cu Anett Kontaveit (26 de ani, 7 WTA), scor 6-7, 3-6.

Vă recomandăm să citiți și:

Tenis: Sorana Cîrstea, învinsă la mare luptă de Iga Swiatek, în optimi la Australian Open

Ana Pascu, legenda scrimei românești

comments

comments