full screen background image

AUDIO – “Ora de sport”, cu foștii arbitri de fotbal Radu Teleagă și Adi Grecu

Invitații emisiunii “Ora de sport” realizată de Manuel Costache la VIVA FM RĂDĂUȚI au fost foștii arbitri de fotbal Radu Teleagă și Adi Grecu,cunoscuți iubitorilor de fotbal rădăuțeni, dar și din tot județul.

La începutul emisiunii cei doi au rememorat perioada debutului lor în arbitraj, produs în urmă cu peste douăzeci de ani, ambii fiind cooptați în arbitraj de către fostul arbitru rădăuțean, Sandu Berechea. Ambii consideră că, odată cu trecerea timpului, scăzând nivelul fotbalului județean și a valorii jucătorilor, au crescut și cazurile de indisciplină, jucătorii de acum fiind mai tupeiști și mai recalcitranți.

Întrebați fiind dacă au luat vreodată decizii greșite în timpul jocurilor, atât Radu cât și Adi au recunoscut că li s-a întâmplat să greșească, să fie discuții după meci, dar odată cu trecerea timpului, fiind cunoscuți de către reprezentanții cluburilor, nu le reproșa nimeni nimic, fiindcă au fost respectați, iar deciziile eronate au fost luate din greșeală și nu în mod voit.

De-a lungul carierei ambii au prins derby-uri județene importante, meciuri decisive la promovare sau retrogradare sau meciuri cu mare încărcătură cu echipe vecine ca localități, unde numărul foarte mare al spectatorilor făcea ca tensiunea din teren să fie mai mare.

Radu Teleagă a fost și jucător de bază al Bucovinei Rădăuți, evoluând mulți ani pentru acest club în liga a treia, lucru ce i-a fost benefic în arbitraj, cunoscând atât majoritatea jucătorilor, cât și tertipurile acestora din timpul jocurilor. Marele său regret este că nu a avut parte de un meci de retragere din partea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Suceava.

Cei doi arbitri au oficiat mulți ani și la competiția de minifotbal de la Rădăuți, Cupa Nikodemus,unde totdeauna au fost ambiții și orgolii mari din partea tuturor participanților. Și în momentul de față, atât Adi, cât și Radu, mai arbitrează meciuri amicale ale Bucovinei Rădăuți sau ale echipelor din zona Rădăuțiului, ambii având relații foarte bune cu conducătorii cluburilor din zonă.

Întrebați dacă au participat vreodată la vreun meci care li s- a părut a fi trucat ambii au răspuns afirmativ, având senzația că orice ar fi fluierat ambele echipe erau înțelese dinaintea meciului.

În final, ambii au deplîns faptul că tinerii nu mai sunt tentați de o carieră în arbitraj, tot mai puțini îndreptându-se spre această meserie.

Înregistrarea integrală a emisiunii o puteţi asculta mai jos:

 

 

comments

comments