full screen background image

CAS Suceava mai are de distribuit 17.000 de carduri naţionale de sănătate

carduri de sanatate     Începând cu 1 mai, cardul de sănătate va deveni unicul instrument de validare și decontare a serviciilor medicale acordate în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru asiguraţii care au intrat în posesia lui.

Casa de Asigurări de Sănătate Suceava informează că, pentru asiguraţii care nu au primit cardul de sănătate, furnizorii de servicii medicale vor verifica în sistem calitatea de asigurat a pacientului pentru a-i oferi serviciul necesar.

Serviciile medicale acordate fără card de sănătate vor fi monitorizate separat.

În data de 1 mai, este asigurată permanenţa la CAS Suceava pentru activitatea cu publicul.

De asemenea, se asigură asistenţa tehnică, pe Compartimentul IT pentru asiguraţi şi furnizorii de servicii medicale.

Asiguraţii pot apela numărul de telefon inscripţionat pe cardul de sănătate pentru  orice probleme sau nelămuriri legate de cardul de sănătate, de luni până vineri în intervalul 8 – 20.

Serviciile medicale de urgenţă se vor acorda fără să fie necesară validarea cu cardul, pentru că aceste servicii se acordă atât persoanelor asigurate, cât şi celor neasigurate.

Copiii cu vârsta până la 18 ani nu au primit card de sănătate, servicii se acordă necondiţionat, indiferent dacă parinţii sau tutorii legali sunt sau nu asiguraţi.

Din cele 20.950 de carduri returnate de operatorul poștal, la sediul CAS Suceava, în perioada 9 ianuarie – 29 aprilie au fost distribuite 3.976 de carduri persoanelor asigurate care le-au solicitat.

Datorită numărului mare de persoane care solicită CAS cardurile naționale (peste 250 de persoane zilnic), a fost prelungit programul de lucru cu publicul.

Astfel, programul este, de luni până joi, între orele 8-16, și vineri, între orele 8 – 14, inclusiv pe 1 mai.

comments

comments