full screen background image

AUDIO – USV ON AIR cu lect. univ. dr. Ciprian Popa

O nouă sesiune de admitere începe pe data de 7 septembrie la Universitatea “Stefan Cel Mare”, Suceava.

Lect. univ. dr. Ciprian Popa a fost la Radio VIVA FM Suceava, la “Dimineți Animate”.

S-a vorbit despre specializările din cadrul facultății de litere, ce includ limba italiană. Știați că limba italiană se studiază de 18 ani în cadrul FLSC?

Așa cum USV a anunțat la începutul lunii august, începând cu această sesiune de admitere, candidații vor putea opta și pentru programele de studiu recent intrate în oferta educațională a universității noastre: Autovehicule rutiere, în cadrul Facultății de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management, învățământ cu frecvență, cu o capacitate de școlarizare de 50 studenți/an, Limba și literatura engleză – Limba și literatura modernă (spaniolă, italiană), în cadrul Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, învățământ cu frecvență, cu o capacitate de școlarizare de 60 studenți/an, și Rețele și software de telecomunicații, în cadrul Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, învățământ cu frecvență, cu o capacitate de școlarizare de 50 studenți/an.

De asemenea, continuă înscrierile, pe locurile rămase disponibile, la celelalte 9 programe de studiu noi, anunțate în sesiunea iulie, pentru ciclurile licență și masterat: Echipamente și sisteme de comandă și control pentru autovehicule (licență), Echipamente și sisteme medicale (licență), Energetică și tehnologii informatice (licență), Media digitală (licență), Resurse umane (licență, 50 de studenți), Științe gastronomice (licență), Drept penal și criminalistică (masterat), Globalizare și diplomație economică (masterat profesional), și Securitate cibernetică (masterat profesional).

Pentru a fi admiși, candidații declarați admiși au obligația să se înmatriculeze cel târziu până la data de 18 septembrie, altfel vor pierde locul ocupat în urma înscrierii. Reamintim că toți candidații care se înmatriculează și devin studenți ai USV vor primi un sprijin material sub forma unui laptop sau a unei tablete, însoţite de o cartelă SIM cu abonament de date cu o durată de valabilitate de minim 9 luni și cu minimum 50 GB pe lună. În plus, peste 30% dintre viitorii studenți pot primi anual burse, cu valori cuprinse intre 600 și 1100 lei. De aceste burse pot beneficia studenții care au depus la dosar diploma de bacalaureat în original, sau – pentru promoția din anul în curs, dacă liceul nu a eliberat diploma de bacalaureat – adeverința de absolvire în original, studenți care nu au mai urmat un alt program de studii pe locuri bugetate.

Ascultați interviul integral, mai jos:

 

comments

comments