full screen background image

“Ora de sport”, cu Şerban şi Florin Cotos!

Vineri, 10 iulie, invitaţii emisiunii “Ora de sport” de la VIVA FM RĂDĂUȚI au fost înotătorul rădăuțean Șerban Cotos și tatăl său, jurnalistul Florin Cotos.

Invitații moderatorului Manuel Costache au dezbătut problemele înotului sucevean, dar și tot ce a fost în trecut la nivel național și internațional în înot.

Șerban a resimțit și el lipsa antrenamentelor în bazin, pandemia de coronavirus venind cu două săptămâni înainte de primul concurs major la care trebuia să participe, urmând apoi o lungă perioadă de antrenament, pe cont propriu, acasă și nu în bazin, din cauza restricțiilor.

Șerban Cotos este, la ora actuală ,poate cel mai titrat înotător sucevean, având până în acest moment nu mai puțin de 27 de titluri naționale. El este pregătit de către domnul profesor Sorin Rață, antrenor ce a fost alături chiar și la acțiunile loturilor naționale.

Tatăl său, jurnalistul Florin Cotos, care a fost alături de fiul său în toți acești ani de sport, a făcut și o scurtă caracterizare a înotului românesc de până în acest moment. El a deplâns lipsa bazinelor de înot din România și faptul că mulți guvernanți confundă sportul cu agrementul. Acesta este de părere că Șerban este pe un drum bun în momentul de față, urmând ca la viitoarele competiții, cu adversari pe măsură, fiul său să coboare acele cronometrului pentru a demonstra progresul în care se află.

Întrebat cum a fost acomodarea cu apa, Șerban a răspuns că a avut senzația că “se îneacă”, dar, din fericire, reacomodarea cu bazinul de înot a fost mai rapidă decât se aștepta. Tânărul inotător rădăuțean se pregătește în acest moment la Fălticeni, atât el cât și tatăl său mulțumind pe această cale oficialităților de acolo. După ce va participa la câteva competiții, sportivul pregătit de Sorin Rață va vedea dacă poate face baremul pentru Jocurile Olimpice de anul viitor de la Tokyo sau se va axa pe Olimpiada Pariziană din 2024.

S-a făcut și o recapitulare a marilor performanțe obținute de înotătorii români de-a lungul anilor, amintindu-se de medaliile câștigate de Camelia Potec, Diana Mocanu, Tamara Costache, Carmen Bunaciu, Beatrice Câșlaru, Răzvan Florea, Ștefan Gherghel sau Dragoș Coman.

Florin Cotos a salutat schimbările făcute de către administrația Potec, care a schimbat calendarul competițional, dând posibilitatea copiilor să participe la competiții, mai ales pe timp se vară când sunt în vacanță. Totodată, el a salutat construcția bazinului de înot de la Rădăuți sperând ca mulți copii din această zonă să practice înotul.

În final, ambii invitați au afirmat că spiritul olimpismului trebuie sa primeze,atunci când câștigi trebuie să îți respecți învinșii, dar și că dacă pierzi nu trebuie să te descurajezi.

comments

comments