full screen background image

“Ora de sport ” cu Florin Rusu, antrenorul secției de lupte greco-romane a clubului CSM Bucovina Rădăuţi

Vineri 19 iunie, invitatul lui Manuel Costache la emisiunea “Ora de sport “de la VIVA FM RĂDĂUȚI a fost Florin Rusu, antrenorul secției de lupte greco-romane a clubului CSM BUCOVINA RĂDĂUȚI.

Picu, așa cum este cunoscut antrenorul rădăuțean, a fost și el dezamăgit de faptul că întreg sportul a fost stopat de pandemia de coronavirus. La fel ca și celelalte ramuri sportive, și luptele greco-romane au avut de suferit, toate competițiile din ultimele trei luni fiind anulate.

Sportivii pregătiți de antrenorul rădăuțean s-au pregătit pe cont propriu în această perioadă, mai mult pe partea de pregătire fizică, după programele primite de la fiul marelui campion Ștefan Rusu, care le-a dat și materiale necesare antrenamentelor fizice (greutăți, manechine, poduri).

Primii luptători rădăuțeni care vor intra în focurile competițiilor vor fi cei doi vicecampioni balcanici de anul trecut, Gheorghiță Șcheul și David Grigorean, care vor pleca la Centrul Olimpic de la Bacău și ulterior la Izvorani, pentru pregătirea centralizată a lotului național.

Deoarece s-a dat drumul și sălilor de sport, luptătorii rădăuțeni au început și antrenamentele la sală sub supravegherea atentă a antrenorului, Picu fiind ajutat și de fratele său Cornel, dar și de tatăl său, maestrul Ștefan Rusu, cel mai titrat luptător român din toate timpurile.

De asemenea este o foarte bună colaborare și cu luptătorii de la CSȘ RĂDĂUȚI, pregătiți de Mihai Reman, dar și cu cei de la Siret, pregătiți de Robert Bighei.

Familia luptelor greco romane sucevene este foarte unită, Picu având o foarte bună relație și cu maestrul Valerică Gherasim, de la CSM SUCEAVA .

Antrenorul rădăuțean are și nemulțumiri legate de faptul că micii săi luptători nu au mai primit un trening de câțiva ani, dar și de faptul că, din lipsa banilor, nu au putut fi premiați luptătorii care au obținut medalii naționale .

Marea dorință a celui ce pregătește luptătorii rădăuțeni este ca pe viitor sportivii săi cei mai valoroși să poată avea contracte de activitate sportivă pentru a-i putea ține la Rădăuți și după ce termină junioratul să poată forma o echipă de seniori.

Alături de Grigorean și Șcheul fiind și alți luptători de valoare: Roman Andrei, Stepan Ionuț, frații Ciocianu și alți copii valoroși care vin din urmă.

Picu a vorbit și despre luptele românești, apreciind rezultatele de la Campionatele Europene din acest an, unde Alin Alexuc a cucerit titlul, dar și despre șansele luptătorilor români la viitoarele Jocuri Olimpice unde Alina Vuc, Albert Saritov, Alin Alexuc, Mihai Mihuț ar putea cuceri medalii.

În final antrenorul rădăuțean a amintit și faptul că anul acesta, la Putna se vor desfășura Campionatele Naționale de juniori, la toate categoriile, pe durata a șase zile, înlocuind Cupa României, așa cum a fost până anul trecut, mulțumind și oamenilor și oficialităților care îl sprijină, ca acest sport de mare tradiție la Rădăuți să poată continua cu rezultate foarte bune!

 

comments

comments