full screen background image

“Joburi în Europa”, la Radio VIVA FM

Penultima decadă a lunii noiembrie aduce elemente interesante pe piața muncii, după cum ne arată centrele EURES.

Germania continuă să dețină supremația cu oferte pentru preparatori de înghețată, specialiști și consultanți IT, recepționeri, zidari, grădinari, bucătari, electricieni, sudori, ospătari, mecanici, specialiști logistică, stivuitori, șoferi de camion, măcelari și tâmplari.

O figură frumoasă face Italia, care propune joburi pentru operatori servicii telefonie, traducători, profesori în învățământul secundar, recepționeri hotel, agenți vânzări, șoferi de autobuze și chelneri.

În extremitatea vestică a continentului, Portugalia poate deveni interesantă pentru cei care doresc să profeseze ca asistenți de vânzare în magazin, recepționeri, casieri și vânzători la comandă prin telefon.

Un alt stat cu piața muncii în continuă dezvoltare este Polonia, acolo unde se caută coafori, îngrijitori clădiri, muncitori necalificați în construcții, specialiști în învățământ, zidari, sudori, brutari și cofetari.

Comparativ cu săptămânile anterioare, Franța și-a diversificat oferta, chiar dacă nu pe măsura așteptărilor, în afara lucrătorilor polivalenți în hoteluri mai fiind locuri vacante pentru agenți de vânzare, contabili, proiectanți, bucătari, mecanici și tinichigii auto.

Pe piața europeană a muncii, inclusiv statele mici pot reprezenta destinații interesante.

De exemplu, Luxemburg a avansat solicitări pentru arhitecți, măcelari, mecanici și instalatori echipamente electrice, iar Malta pentru secretari de bancă, recepționeri, specialiști în vânzarea produselor medicale, crupieri și agenți de pariuri.

Dacă v-am reținut atenția, trebuie să știți că amănunte puteți afla la birourile EURES din cadrul Agențiilor pentru Ocuparea Forței de Muncă din județele Iași, Suceava, Botoșani și Neamț.

comments

comments