full screen background image

Studenţi din patru ţări la ediţia 2019 a concursului “Hard&Soft”

Studenţi din patru ţări participă, în această săptămână, la cea de a 26-a ediţie a concursului internaţional de calculatoare ”Hard &Soft”, organizat de Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava (USV).

Potrivit organizatorilor, în competiţie intră 15 echipaje, dintre care nouă din România, două fiind de la USV, alte două de la Chişinău – Republica Moldova, câte unul din Cernăuţi şi Viniţa din Ucraina, unul din Novi Sad – Serbia şi unul din Ilmenau – Germania.

Preşedintele juriului este profesorul Timothy Hall, de la Universitatea din Limerick, Irlanda.

“Hard&Soft” este un concurs adresat studenţilor seniori din domeniile calculatoarelor, electronicii şi automaticii, care îşi propune să testeze competenţele tehnice hardware şi software şi de relaţionare socială ale viitorilor ingineri.

În cadrul competiţiei, echipe formate din câte patru studenţi vor încerca să rezolve sarcini cu un grad ridicat de complexitate, ce necesită cunoştinţe avansate referitoare la proiectarea sistemelor electronice, interfaţare, programare, utilizarea mediilor de dezvoltare software şi hardware, testare şi documentare.

Concursul a debutat în 1994, cu sprijinul profesorului John Milner, de la City University din Londra, în calitate de preşedinte al juriului la primele nouă ediţii, iar din 2003 coordonarea activităţii de jurizare a fost asigurată de Timothy Hall.

Concursul “Hard&Soft” beneficiază de sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, al Primăriei şi al Consiliului Local Suceava, al Consiliului Judeţean Suceava, precum şi al unor companii importante din judeţele Suceava şi Botoşani, ce se implică în sprijinirea, încurajarea şi afirmarea tinerilor care se formează la USV şi în România.

Prezentarea sistemelor realizate de echipele competitoare va avea loc pe 24 mai, după care va avea loc festivitatea de premiere.

comments

comments