full screen background image

Peste 75 de km de drumuri judeţene vor fi modernizate cu fonduri europene

“Intrăm în linie dreaptă pentru modernizarea unei lungimi importante de drumuri județene – peste 75 km și trece prin 11 localități, printr-un proiect de peste 30 milioane de euro”, anunţă preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Este vorba despre modernizarea drumurilor județene incluse în Proiectul axei rutiere strategice Suceava – Iași.

Sunt 4 tronsoane de drum care traversează 11 localități, în lungime totală de 75,739 km:

– DJ 208A Suceava – Ipotești – Bosanci – Udești – Liteni – Dolhasca,

– DJ 208 Dolhasca – Budeni – limita județul Iași,

– DJ 209C Suceava – Frumoasa – Liteni/Moara,

– DJ 209D Liteni/Moara – Zaharești – Stroiești – Costâna – Dărmănești.

“După ce Consiliul Județean Iași, desemnat lider de proiect, ne-a predat azi documentația tehnică, s-a lansat procedura de achiziție publică pentru încheierea contractelor de execuție a lucrărilor, pe 2 loturi: Lot 1 – DJ 208 si DJ 208A, de la Suceava prin Ipotești, Bosanci, Udești, Liteni, Dolhasca, până la limita cu județul Iași şi Lot 2 – DJ 209C si DJ 209D, de la Suceava prin Frumoasa, Liteni/Moara, Zăhărești, Stroiești, Costâna, până la Dărmănești”, precizează Flutur.

Proiectul, în valoare de 149.902.305,16 lei (peste 30 milioane de euro), este finanțat cu fonduri europene prin POR 2014-2020, Axa prioritara 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională și locală.

“În 2016 am găsit un proiect foarte încâlcit, neadaptat la ghidurile finanțatorilor. Ne-am mobilizat și am depus primii proiectul, în noiembrie 2016. Însă lucrurile au trenat și chiar a trebuit să fim promotorii unor modificării legislative pentru a debloca proiectul, care și acestea au durat până au fost adoptate. În sfârșit putem intra în line dreaptă pentru realizarea lucrărilor de modernizare pe o lungime considerabilă de drumuri județene (peste 75 km), pe tronsoane extrem de circulate, traversând 11 localități”, spune şeful judeţului.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza