full screen background image

Traficul rutier din judeţ va fi supravegheat din elicopter

În perioada Sărbătorilor pascale şi în ziua de 1 Mai, lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava vor fi mobilizaţi în vederea îndeplinirii misiunilor specifice, a anunţat prefectul Mirela Adomnicăi.

Ea a anunţat că, ţinând cont de afluxul ridicat de turişti care vor vizita judeţul, zonele critice din punct de vedere al traficului vor fi monitorizate pe cale aeriană.

Adomnicăi: “Având în vedere specificul turistic al Sucevei, în această perioadă, în judeţ vor fi foarte mulţi turişti, ceea ce creează o suplimentare în trafic şi un risc de apariţie a ambuteiajelor. În primul rând, pe lângă acţiunile obişnuite pe care IPJ le întreprinde pentru siguranţă rutieră, avem prevăzut suplimentat, pentru 3 zile, şi un sistem de monitorizare aeriană. Astfel, în zilele de 26 şi 28 aprilie, dar şi în cea de 1 Mai, un elicopter din cadrul Ministerului Afacerilor Interne va survola zonele aglomerate din trei judeţe, respectiv din Suceava, Neamţ şi Iaşi.

Adomnicăi a mai precizat că, pe lângă aceasta, echipaje suplimentare de poliţişti rutieri vor fi prezente în punctele sensibile de DN 17, în special în intersecţii, în care se va acţiona pentru fluidizarea traficului.

Totodată, vor fi operate suplimentări şi pe DN2E, în special, dinspre Păltinoasa înspre Fălticeni, un drum naţional pe care au avut loc mai multe accidente.

comments

comments