full screen background image

În atenţia absolvenţilor de liceu

Absolvenţii de liceu sunt așteptați să se înregistreze în baza de date a Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani, până pe 15 august, pentru a beneficia de serviciile personalizate de inserție pe piața muncii și protecţia socială prin indemnizaţia de şomaj.

Alte facilități oferite sunt orientare în carieră, primă de inserție la angajarea în 60 zile de la data absolvirii, prime de mobilitate la angajarea într-o altă localitate, precum și cursuri de calificare gratuite și ucenicie la locul de muncă.

De asemenea, elevii care nu au situația școlară încheiată beneficiază de toate facilitățile adresate absolvenților, dacă se înregistrează în evidența AJOFM Botoșani.

În primul semestru al anului, instituția a derulat cursuri de formare profesională la care se califică șomeri ce vor obține o diplomă recunoscută pe piața europeană, în meserii cerute pe piața muncii, printre care asfaltator, ajutor bucătar, agent de securitate, competențe digitale, frizer, inspector resurse umane și lucrător comercial.

Accesul la cursuri este facilitat prin decontarea transportului de la domiciliul cursantului la locația cursului.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2023/07/06/continua-inscrierile-pentru-rezervisti-voluntari/

comments

comments