full screen background image

Primele 5 autobuze electrice au ajuns la Suceava. Costă peste un milion de lei fiecare

Primele 5 autobuze electrice de capacitate mică au ajuns aseară la Suceava.

Ele urmează să fie înmatriculate, iar apoi vor circula pe trasee spre Ițcani, Burdujeni Sat, Zamca și Cetate.

Autobuzele au fost aduse de firma turcă “Anadolu”, cea care a câștigat licitația pe fonduri elvețiene organizată de municipalitate.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, astăzi, că valoarea unui autobuz electric este de 1,1 milioane de lei.

“În acest moment, suntem singurul municipiu din țară care dispune de 28 de puncte de încărcare pentru autovehicule electrice realizate de administrație.

Mai mult, avem deja autoturisme, biciclete și autoutilitare electrice, precum și tot sistemul de iluminat public cu led, toate achiziționate prin fonduri nerambursabile elvețiene”, a declarat viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi.

Lungu a mai adăugat că proiectul de aducere a 45 de autobuze electrice, tot pe fonduri elvețiene este în derulare, fiind în faza de precontractare.

Proiectul „Sistem integrat de transport ecologic” al municipiului Suceava a trecut cu succes încă o etapă, cea a evaluării tehnico-financiare, care a urmat etapei de admitere, la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Est din Piatra Neamţ.

„Am primit aprobare de la ADR Nord-Est, precum că proiectul mare pentru achiziţionarea de autobuze a trecut de partea de evaluare tehnică şi financiară, este eligibil şi poate să meargă la contractare. Mult a fost, puţin mai este, prin acest proiect urmând a fi refăcute toate indicatoarele de trasee şi vor fi introduse mijloacele moderne de tiketing”, a precizat Ion Lungu, primarul Sucevei.

Prin acest proiect, Primăria Suceava este pe cale să acceseze 25,4 de milioane de lei, bani ce vor fi destinaţi achiziţionării de autobuze electrice cu sistem de e-tiketing şi de „monitorizare în trafic a flotelor”.

 

comments

comments