full screen background image

Fonduri guvernamentale pentru proiectarea noului Spital Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Ionel Arsene, a anunţat pe pagina sa de Facebook că Guvernul a alocat peste 21,5 milioane lei pentru finanţarea cheltuielilor de proiectare ale noului Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ.

“Este o veste bună pentru toţi nemţenii pentru că sunt convins că toţi ne dorim creşterea calităţii serviciilor medicale oferite pacienţilor, un confort rezonabil şi pentru familiile acestora atunci când vin în vizită la spital dar şi un nivel superior al condiţiilor de muncă pentru medicii şi asistenţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ. Mulţumesc Guvernului, colegilor mei din PSD care au susţinut demersul nostru, al nemţenilor şi în mod special doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă care este încă o dată aproape de problemele noastre susţinând soluţii moderne”, a scris Ionel Arsene pe Facebook.

Preşedintele CJ Neamţ a precizat că finanţarea este asigurată din Fondul de rezervă bugetară pentru anul 2019.

Potrivit proiectului, spitalul ar urma să aibă 15 etaje, cu o suprafaţă desfăşurată de 44.000 de metri pătraţi, din care aproape 30.000 de metri pătraţi vor avea exclusiv folosinţă medicală.

Spitalul va avea şi un Centru de Radioterapie şi Oncologie Medicală, iar pentru serviciile de urgenţă va fi construit un heliport.

Valoarea estimată a investiţiei este de circa un miliard de lei cu tot cu TVA şi ar urma să fie realizată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. AGERPRES

comments

comments