full screen background image

Peste 250 de copii, cadre didactice şi părinţi au învăţat despre energie de la voluntarii E.ON România

Isteţi, îndrăzneţi, curioşi şi cu spirit civic, aşa i-au descoperit voluntarii Delgaz Grid şi E.ON pe cei aproape 220 de copii însoţiţi de părinţi şi cadre didactice de la 6 instituţii de învăţământ care au participat la proiectul ”Lecţii despre energie” în această săptămână.

Copiii din judeţele Iaşi şi Suceava, unde s-au derulat lecţiile, s-au bucurat de fiecare moment petrecut cu voluntarii companiei noastre şi au demonstrat că pot învăţa cu multă uşurinţă cum să prevină incidente care le pot afecta viaţa. Ei au dovedit de asemenea că sunt familiarizaţi cu o parte a noţiunilor legate de gaz şi electricitate prin grija părinţilor şi cadrelor didactice, dar au mărturisit că au învăţat şi multe lucruri noi.

În cadrul Centrului Operaţiuni Gaze Naturale din Iaşi copiii au îmbinat cunoştinţele teoretice de siguranţă în vecinătatea reţelelor de gaze naturale şi energie electrică cu prezentări practice privind detecţia gazelor naturale, utilizarea unui buldoexcavator pentru lucrări de săpături şi remedieri defecte.

Totodată, la Centrul de Educaţie Profesională din Suceava copiii au intrat in contact cu informatii privind liniile electrice aeriene, lucrările la înălţime, echipamente de protecţie etc.

La Paşcani, în Centrul de Relaţii Clienţi, cei de la Delgaz Grid le-au prezentat provocările din munca de zi cu zi şi le-au dezvăluit „secrete“ în comunicarea cu oamenii.

Cei mici au promis că vor transmite mai departe mesajele de siguranţă fraţilor, părinţilor, bunicilor, vecinilor şi prietenilor şi că, de acum înainte, vor fi mai atenţi la prize, la aragaz, la cablurile de curent şi că nu se vor juca niciodată în apropierea ţevilor de gaz sau în preajma stâlpilor de electricitate.

Voluntarii Delgaz Grid şi E.ON, au fost impresionaţi la rândul lor de implicarea, entuziasmul şi dorinţa de a şti cât mai multe a celor mici.

Proiectul “Lecţii despre energie” al E.ON România a debutat în urmă cu 10 ani, scopul acestuia fiind însuşirea de către cei mici a unor reguli minimale de utilizare în condţiţii de siguranţă a diferitelor forme de energie. În acest proiect au fost implicaţi până în acest an 1.200 de voluntari, iar numărul unităţilor beneficiare a ajuns la 530, cu circa 18.000 de beneficiari.

Despre E.ON România

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a circa 14 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei pentru circa 3,1 milioane de clienţi. Delgaz Grid este prima companie integrată de distribuţie a gazelor naturale şi electricităţii din România, având în operare, în jumătatea de Nord a ţării, o reţea de gaze naturale naturale de peste 22.000 km, care alimentează peste 1.000 de localităţi, respectiv o reţea de energie electrică în lungime de 81.000 km, care deserveşte 2.500 de localităţi. E.ON Energie România este compania de furnizare a gazelor naturale şi a energiei electrice, precum şi a soluţiilor energetice pentru un portofoliu variat de clienţi.
De la intrarea pe piaţa din România, grupul E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2 miliarde de euro.

comments

comments