full screen background image

Elevii și studenții din familii cu venituri reduse vor primi 200 de euro pentru a-şi cumpăra un computer

Senatorul PSD de Suceava, Virginel Iordache, anunţă că Guvernul continuă măsurile de susținere a sistemului de învățământ și sprijină accesul elevilor și studenților la educație, prin facilitarea achiziției de tehnică IT & C modernă.

Este vorba despre Programul “Euro 200”, care se derulează începând cu anul 2004, privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare, prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale.

Elevii și studenții care provin din familii cu venituri reduse vor fi ajutați să achiziționeze calculatoare, prin acordarea sumei de 200 de euro.

De această sumă vor beneficia doar elevii care provin din familii al căror venit brut lunar pe membru de familie este de maximum 250 de lei.

Pot aplica elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani.

Distribuirea bonurilor valorice se va realiza în perioada 22 iulie – 9 august, la nivelul unităților de învățământ/universităților, urmând ca achiziţia efectivă a echipamentelor IT, de la orice furnizor de profil, să se facă în intervalul 24 iulie – 10 octombrie 2019.

“Pentru derularea acestui proiect, în bugetul pentru anul 2019, s-a asigurat finanțarea necesară, respectiv 12 milioane de lei, bani ce vor asigura sprijin pentru 12.000 de elevi și studenți”, a precizat Iordache.

comments

comments