full screen background image

Manifestarea “Valori juridice pentru generațiile viitoare”, la Colegiul “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi

Joi, 4 aprilie, de la ora 11, în sala de fetivităţi a Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi va fi organizată manifestarea “Valori juridice pentru generațiile viitoare”, care are ca scop promovarea valorilor juridice în rândul elevilor de liceu.

Evenimentul este organizat de Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” (CNEH) Rădăuţi, Colegiul Tehnic Rădăuţi (CTR), Consiliul Județean al Elevilor Suceava și ELSA Suceava (Asociația Europeană a Studenților in Drept), în colaborare cu studenți ai Facultății de Drept și Ştiinţe Administrative din cadrul Universității “Ștefan cel Mare” Suceava., instituții din cadrul structurilor MAI, a instanţelor și parchetelor de pe lângă acestea și cu asociații de profil din domeniu.

Manifestarea va conţine câteva prezentări în plen ale unor invitaţi specialiști (printre care judecător Octavian Ciobica – președintele Judecătoriei Rădăuţi, comisar şef de poliție Marius Asmarandei – șeful serviciului județean anticorupție Suceava din cadrul DGA, grefier Cristina Cramariuc – Judecătoria Rădăuţi), un proces simulat organizat de ELSA și ateliere de lucru interactive desfășurate în paralel pe tema psihologiei criminalului și infracțiuni contra persoanei și patrimoniului.

La eveniment mai participă reprezentanți ai Asociaţiei “Rădăuţiul Civic”, Fundației Umanitare “Humanitas”, ASTRE – Asociația Tinerilor Responsabili.

Organizatori sunt prof. Loredana Terec Vlad (CTR) – coordonator al evenimentului, prof. Adrian Puiu (director CNEH), prof. Luminiţa Lăzărescu (director adjunct CNEH), prof. Miriam Leon-Postolache (consilier educativ CNEH).

comments

comments