full screen background image

Delgaz Grid a finalizat o investiţie de peste 2 milioane lei într-o linie de înaltă tensiune ce interconectează judeţele Neamţ şi Iaşi

Alunecările de teren din zona comunei Sineşti, judeţul Iaşi, au afectat stabilitatea stâlpilor liniei de înaltă tensiune Roman – Războieni, fiind necesare lucrări urgente pentru asigurarea funcţionării acesteia în condiţii de siguranţă.

Investiţia, începută acum patru luni, a presupus în prima fază amenajarea a circa 1,3 km drumuri de acces pentru transportul materialelelor, echipamentelor şi utilajelor. Lucrările efective au constat în montarea pe noi amplasamente a cinci stâlpi metalici şi a aproximativ 1,6 km de conductoare.

Finalizarea investiţiei de peste 2,1 milioane de lei conferă un grad ridicat de siguranţă sistemului de distribuţie a energie electrice, reducând semnificativ riscul producerii unor avarii majore.

“Modernizarea sistemului energetic din Moldova reprezintă o preocupare permanentă a companiei noastre, în 2018 fiind investiţi peste 257 de milioane de lei”, a transmis Corneliu Zaiţ, specialist senior Comunicare Extern în cadrul Delgaz Grid.

comments

comments