full screen background image

Campanie gratuită de sterilizare a câinilor și pisicilor

Castrarea sau sterilizarea animalelor de companie este un subiect sensibil pentru fiecare proprietar în parte.

Mai sensibil este atunci când aducem în discuție animalele din mediul rural și conștientizarea stăpânilor și proprietarilor acestora. Cine este de blamat pentru înmulțirea lor? Cum am putea să stopăm un fenoment atât de des întâlnit în ultimii ani? Oare nu de la noi pleacă totul?

Răspunsurile la toate întrebările de mai sus, le-am aflat astăzi de la Alexandru Hortolomeiși Octavian Mocanu, ambii medici veterinari în cadrul clinicii Med Equivet.

Cei doi desfășoară de câteva luni bune, o campanie gratuită de sterilizare a câinilor și pisicilor de rasă comună, adresându-se cu precădere celor din mediul rural, unde de multe ori, situația este puțin mai dificilă.

Alexandru Hortolomei: ”Noi încercăm să venim în ajutorul oamenilor care chiar au nevoie de aceste sterilizări. Este însă foarte dificil de multe ori, pentru că această informație nu ajunge la ei, majoritatea nu au mijloace de informare, mai ales cei cu situații materiale nu tocmai bune. Noi reușim, cu dificultate de multe ori, să aducem cățeii la noi la clinică pentru a-i steriliza, pentru că există această problemă a numărului de câini.”

Despre sterilizare există foarte multe mituri, majoritatea dintre ele, demontate în zilele noastre. De fapt și de drept, acest proces, ne aduce foarte multe beneficii, atât nouă și animalului nostru de companie, cât și comunității în care trăim.

Octavian Mocanu: ”Printre avantajele medicale se numără în primul rând controlul asupra populației, asupra reproducerii animalelor. Sterilizarea este o operație medicală de rutină cu recuperare foarte bună a animalelor. Alt avantaj ar fi prevenirea tumorilor. Este indicat ca sterilizarea să se facă timpuriu. la sfatul medicului, pentru că atunci, influența hormonală este minimă.”

Detalii despre campania gratuită de sterilizare a animalelor, pe care cei de la clinica Med Equivet o desfășoară, aveți în flyer-ul de mai jos.

comments

comments