full screen background image

Țigări de contrabandă transportate cu un aparat de zbor de mici dimensiuni, confiscate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în ultimele 24 de ore, în urma misiunilor desfăşurate la frontiera cu Ucraina, aproximativ 16.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de 183.000 de lei, ce urmau să fie introduse ilegal în ţară. Acţiuni similare au fost desfăşurate, la sfârşitul săptămânii, la graniţa de nord, în cadrul cărora poliţiştii de frontieră au descoperit alte 32.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

În data de 24 martie, în jurul orei 3.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmației au sesizat, în zona de responsabilitate, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, care a traversat frontiera din Ucraina în România.

Imediat, s-a procedat la monitorizarea traseului și s-a informat Sectorul PF Dorohoi – ITPF Iași, care se afla pe direcția de deplasare a aparatului de zbor.

La scurt timp, aceştia au descoperit, pe raza localității Bălinești, 8 colete cu țigări.

În urma inventarierii acestora, a rezultat cantitatea de 3.950 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 47.000 de lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

***

În data de 24 martie, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 20.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe direcția localității Straja, mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul țării colete voluminoase.

Imediat, s-a acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care au observat echipajul poliției de frontieră, acestea s-au dispersat în direcţii diferite către localitatea Straja.

Au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, concomitent cu cercetarea zonei, ocazie cu care au fost descoperite 6 colete cu țigări.

Coletele cu țigări au fost transportate la sediul S.T.P.F. Suceava, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 9.750 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 115.000 de lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

***

Tot duminică, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina, au descoperit în apropierea frontierei de stat două colete cu țigări.
În urma inventarierii acestora, a rezultat cantitatea de 1.750 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 21.000 de lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

***

La sfârşitul săptămânii, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava şi Sectorului PF Brodina au desfăşurat acţiuni similare la frontiera cu Ucraina, în urma cărora au depistat şi confiscat aproximativ 32.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 372.000 de lei.

comments

comments