full screen background image

30 de milioane de lei, cel mare buget pentru străzi pe care l-a avut vreodată Suceava

Primăria Suceava a început o campanie de reparare a gropilor apărute iarna aceasta în carosabilul de pe toate străzile municipiului.

Primarul Ion Lungu se arată îngrijorat de stricăciunile făcute la infrastructură de ciclurile repetate de îngheţ-dezgheţ, precizând că, deocamdată, acestea vor fi remediate prin intervenţii la rece.

Lungu: “Nici nu vreau să mă gândesc ce se va întâmpla până când va veni primăvara, după aceste cicluri de îngheţ-dezgheţ, câte gropi vor fi în oraş. Gropi sunt şi acum, strategia noastră fiind să le reparăm la rece, cu pavele refolosibile, mai puţin pe bulevardele principale, reabilitate cu fonduri europene, unde vom acoperi gropile cu asfalt la rece, cu butelia cu gaze, aşa cum se procedează şi în ţară”.

Ion Lungu a pus că, pentru reparaţii, întreţinere şi modernizare a infrastructurii de drumuri, în 2019, în buget va fi prinsă o sumă de 30 de milioane de lei, cea mai mare de până acum.

Lungu: “Voi avea discuţii cu toate cele 4 firme care au contract cu Primăria şi la care nu avem datorii. Vom avea posibilitatea să plătim facturile, să nu se mai întâmple la fel ca în alţi ani, când constructorii se făceau că lucrează, iar noi ne făceam că îi plătim. Vreau să avem o relaţie aşa cum trebuie, ei să lucreze multe şi bine, iar noi să îi plătim”.

Pe durata acestui an, pe circa 100 de străzi vor avea loc intervenţii de amploare la carosabil.

În 2018, programul de reparaţii, întreţinere şi modernizare prevedea ca în lucrări să intre 247 de străzi, dar multe dintre intervenţii nu au mai fost făcute, una dintre cauze fiind şi lipsa forţei de muncă la firmele constructoare.

comments

comments