full screen background image

27 de persoane au murit din cauza gripei

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns marţi la 27, potrivit unei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultimele două persoane care au murit din această cauză sunt un bărbat de 70 ani din judeţul Timiş şi o femeie de 71 de ani din Bucureşti.

Amândoi au fost confirmaţi cu virus gripal tip A, aveau condiţii medicale preexistente şi nu au fost vaccinaţi antigripal

Ministrul Sănătăţii, Sorina, Pintea declara, după ce a fost înregistrat al 20-lea deces din cauza gripei, că suntem în pragul unei epidemii de gripă, nu avem încă epidemie şi că sunt regiuni ale ţării prin care virusul circulă mai intens, printre acestea fiind Bucureştiul, Constanţa şi zona de vest.

Ministrul a explicat că, în afară de vaccinare, avem de respectat măsuri igienico-sanitare, că trebuie evitate aglomeraţiile, părinţii să ţină acasă copiii bolnavi, vizitele în spitale să fie restricţionate, iar în şcoli să fie făcut un triaj epidemiologic.

În ceea ce priveşte dozele de vaccin antigripal, ministrul Sănătăţii a precizat că a cerut Direcţiilor de Sănătate Publică să transmită date privind un necesar suplimentar de vaccin.

AGERPRES

comments

comments