full screen background image

Mirela Nechita, Asociația pentru Promovarea Văii Șomuzului: Împreună îmi doresc să plămădim ceva frumos

Fondatoarea Asociației pentru Promovarea Văii Șomuzului, Mirela Nechita, a fost alături de Iulia Sîrghi la Viva CAFE, cu noutăți despre activitatea asociaţiei.

Am discutat și despre Gala Patrimoniului Cultural din Regiunea Nord-Est, dedicată actorilor regionali care promovează patrimoniul cultural material și imaterial al acestei regiuni.

Asociația pentru Promovarea Văii Șomuzului s-a constituit oficial în localitatea Dolheștii Mici din comuna Dolhești (județul Suceava) și are ca obiectiv principal susținerea potențialului în turism rural, agroturism, și turism cultural al ținutului Văii Șomuzului din sudul județului Suceava. Asociaţia a încheiat deja parteneriate cu mai multe asociaţii şi fundaţii care promovează turismul şi care ar putea sprijini proiectul “Turist în Dolheşti”.

“Valea Șomuzului este un giuvaer care trebuie arătat lumii. Este o inițiativă voluntară care presupune foarte mult efort, dar va avea succes tocmai pentru că vine din suflet” , a spus Roxana Pintilescu, Directorul Centrului Regional de Studii al Agenției pentru Dezvoltare regională Nord-Est (ADRNE).

”Încercăm la nivel regional să organizăm 2 festivaluri, unul gastronomic și o paradă a portului popular, vrem să facem asta la nivel local, iar apoi să le extindem la nivel regional, avem parteneriatul cu Romanian Business Leaders la care ținem foarte mult, mulțumim presei pentru susținere și așteptăm toți turiștii în Dolhești. Împreună îmi doresc să plămădim ceva frumos”, a spus Mirela Nechita, fondatoarea Asociației pentru Promovarea Văii Șomuzului.

comments

comments