full screen background image

Festivalul Internaţional „Obiceiuri de Iarnă”, la Suceava

Joi, 27 decembrie, între orele 10.00 – 22.00, în municipiul Suceava are loc Festivalul Internaţional „Obiceiuri de Iarnă”, manifestare cultural-artistică organizată de către Consiliul Județean Suceava.

Programul cuprinde parada urătorilor și spectacolul cu prezentarea obiceiurilor de iarnă, susținut de formații din județul Suceava, regiunea Cernăuți (Ucraina) și Republica Moldova.

Parada s-a desfăşurat pe itinerarul: B-dul 1 Decembrie 1918 (Direcția pentru Agricultură Suceava) – B-dul 1 Mai (Primăria Municipiului Suceava) – Str. Ștefan cel Mare, nr. 56 (Magazinul Bucovina) – Str. Ștefan cel Mare, nr. 36 (Consiliul Județean Suceava) – Esplanada Casei de Cultură.

Atmosfera a fost de sărbătoare, mii de suceveni privind trupele de irozi, împărați, urși, capre, căiuți și malanca.

Oficialitățile locale și județene au felicitat participanții și le-au oferit colaci.

Pentru asigurarea măsurilor de ordine, traficul a fost blocat a traficului, până la ora 22.00 pe străzile Nicolae Bălcescu, între sens giratoriu Orange și sens giratoriu McDonalds; Aleea Nucului, între strada Ștefan cel Mare și strada Vasile Bumbac; Libertății, între strada Ștefan cel Mare și strada Vasile Bumbac; Mitropoliei, de la intersecția cu strada Ștefan cel Mare până la intersecția semaforizată cu bulevardul Ana Ipătescu; Ștefan cel Mare, de la intersecția cu strada Nicolae Bălcescu până la intersecția cu bulevardul Ana Ipătescu.

Tot în cadrul proiectului „Crăciun în Bucovina”, pe 29 decembrie, între orele 11:00 – 19:00, la Vatra Dornei va avea loc Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă „Porniți plugul, Feți frumoși!”.

În aceeași zi, între orele 11:00 și 19:00, în orașul Broșteni va fi organizat un alt festival de datini și obiceiuri, „Porniți plugul, gospodari!”.

Ediția de anul acesta a proiectului „Crăciun în Bucovina” se va încheia cu „Festivalul obiceiurilor de iarnă pe stil vechi”, care va avea loc pe 13 ianuarie 2019, în comuna Drăgușeni.

comments

comments