full screen background image

Albumul Marii Uniri, înmânat la 28 de personalităţi sucevene

Primăria municipiului Suceava a comandat şi recepţionat 50 de albume personalizate dedicate Marii Uniri. Primarul Ion Lungu precizat că, pe 28 noiembrie, dată la care a este aniversată Unirea Bucovinei cu România, albumul va fi înmânat la 28 de personalităţi ale reşedinţei de judeţ.

Lungu: “Este un album deosebit, personalizat, al Primăriei municipiului Suceava. Avem 50 de asemenea de albume, care vor fi date, în primul rând, celor 28 de personalităţi, care vor fi premiate drept cetăţeni ai Centenarului. Este un album deosebit, în interiorul acestuia fiind găsite toate etapele unirii, toate unirile, ale Basarabiei, ale Bucovinei, Transilvaniei şi realizarea României Mari”.

Potrivit lui Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, lista premiaţilor va fi prezentată în această săptămână, iar înmânarea se va face la statuia ecvestră a domnitorului Ştefan cel Mare, atunci când vor fi inaugurate şi lucrările de reabilitare a monumentului din Dealul Cetăţii de Scaun.

Tot cu acest prilej, sucevenilor Centenarului li se va da câte o plachetă personalizată şi medalia Bucovinei aniversare.

Primăria municipiului Suceava a comandat, în cinstea sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire, 300 de medalii aniversare „Centenarul Unirii Bucovinei cu Ţara”.

Medalii aniversare vor fi conferite şi altor personalităţi sucevene şi naţionale.

comments

comments