full screen background image

Ţigări ascunse în autoturisme, depistate în Vama Siret

Marţi, 13 noiembrie, în jurul orei 11.15, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul ucrainean O. D., în vârstă de 24 de ani, conducând un microbuz marca Volkswagen, înmatriculat în Polonia.

Existând suspiciuni că acesta transportă țigări, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în podeaua microbuzului, cantitatea de 850 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Tot marţi, în jurul orei 18.00, s-a prezentat în același punct de trecere a frontierei, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român P. S., în vârstă de 35 de ani, în calitate de pasager într-un microbuz marca Mercedes Benz, înmatriculat în Ucraina.

Acționând în baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bancheta din spate a microbuzului, cantitatea de 190 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

În ambele cazuri, ţigările, în valoare totală de 1.560 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două persoane au fost sancţionate contravenţional, cu amendă în valoare de 5.000 de lei fiecare.

Totodată, microbuzul marca Volkswagen a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

Față de cetățeanul ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza