full screen background image

Aproximativ 12 milioane de imobile, înregistrate în sistemul informatic integrat de cadastru şi carte funciară

Numărul de imobile înregistrate în sistemul informatic integrat de cadastru şi carte funciară este de aproximativ 12 milioane, reprezentând tot atâtea cărţi funciare, potrivit datelor Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), remise marţi AGERPRES.

Cifra reprezintă aproape 30% din numărul total estimat de imobile din România.

ANCPI a eliberat online, în luna octombrie 2018, peste 53.000 de extrase de carte funciară. Numărul documentelor eliberate online luna trecută este de două ori şi jumătate mai mare faţă de luna octombrie a anului trecut, când utilizatorii platformei epay.ancpi.ro au solicitat circa 21.000 de extrase, se arată într-un comunicat ANCPI, remis AGERPRES.

În luna octombrie 2018, pe platforma epay.ancpi.ro au fost înregistraţi peste 4.000 de utilizatori care au plasat peste 35.000 de comenzi şi au plătit 1,142 milioane de lei pentru serviciile oferite de ANCPI online, respectiv pentru eliberarea extraselor de carte funciară pentru informare şi a extraselor de carte funciară pentru autentificare.

Extrasele de carte funciară eliberate online sunt acceptate de 14 bănci, dar şi de instituţii financiare nebancare. AGERPRES

comments

comments