full screen background image

Despre cele mai importante principii ale parenting-ului, cu Marius Marici, psiholog doctor

Psihologul doctor în parenting, Marius Marici, a fost alături de matinalii Viva FM timp de cinci zile pentru a discuta despre cele mai importante principii ale parenting-ului sau despre cum educația presupune, până la urmă, un drum cu două sensuri, pe care se angajează familia, cu cei mari și cei mici în egală măsură. În fiecare lună, ultima săptămână va fi dedicată parenting-ului într-un demers dedicat familiei și educației.
 
 Fie că vorbim despre cum ne motivăm copiii sau chiar pe noi înșine din rolul de părinți, fie că discutăm despre agresiune sau diferitele tipuri de violență, ne raportăm întotdeauna la efectele reale și pe termen lung care se instalează în psihologia copiilor.
 
Marius Marici este psiholog cu experiență de peste zece ani la catedră, a cărui muncă de cercetare în parenting a dus la mai multe aparații editoriale, fiind autorul unor lucrări ample în domeniul parenting-ului: ”Iubește-mă” (2017), ”Bazele științifice ale relației părinte-adolescent”, ”Parenting ineficient”, ”81,5 practici parentale fără agresivitate pentru un copil rezilient”.
 
Marius Marici: ’’Numele meu este Marius Marici şi sunt expert în creşterea copiilor, iar împreună cu echipa PACT susţinem traininguri pentru părinţii, care doresc să înveţe cum să-şi crească copiii mai bine.
Am crescut într-o familie mică, fiind frustrat că suntem doar doi copii, doar eu şi sora mea. Acest lucru m-a făcut să-mi doresc să am o familie cu 4 copii.
Îmi amintesc că interesul pentru parenting l-am avut încă din adolescenţă. Lucru bun, pentru că, de atunci, încerc permanent să citesc şi să mă pregătesc continuu, pentru a deveni un trainer şi mai bun.’’
ZIUA 1 – Inițiere în parenting

 

ZIUA 2 – Fenomenul BURNOUT – despre epuizarea fizică și emoțională a părinților

 

ZIUA 3 – Despre motivație

 

ZIUA 4 – Violența domestică în familie
ZIUA 5 – Integrarea copiilor în activitățile specifice familiei

comments

comments