full screen background image

Focar de meningită acută virală, la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 9 din Burdujeni. Unitatea va fi închisă temporar

Direcţia de Sănătate Publică Suceava anunţă că la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 9 din Burdujeni evoluează un focar de meningită acută virală.

Până în prezent sunt înregistrate 3 cazuri de îmbolnăvire la copiii cu vârsta de 5 ani din cadrul grupelor mari A şi D.

Copiii sunt internaţi la Sectia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava şi se află sub tratament.

“Date fiind potenţialul mare de contagiozitate al acestei afecţiuni, gradul mare de aglomeraţie al acestei unităţi de învăţământ, aprovizionarea deficitară cu substanţe dezinfectante, am propus Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava emiterea unei decizii de închidere temporară a unităţii de învăţământ, începând cu data de 24 octombrie, pe perioada necesară efectuării operaţiunilor de dezinfecţie a întregii unităţi preşcolare.

Dezinfecţia va fi făcută cu firme specializate, cu substanţe eficiente şi autorizate de Ministerul Sănătăţii, sub supravegherea personalului medical din unitate.

Am solicitat, de asemenea, să fie informaţi toţi părinţii despre situaţia existentă şi despre necesitatea prezentării copiilor lor la medic în cazul apariţiei unor simptome de boală”, au transmis reprezentanţii DSP Suceava.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza