full screen background image

Material lemnos transportat fără documente, confiscat de polițiști

Luni dimineaţă, la ora 08.30, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control, pe DJ 209K, din comuna Marginea, autoutilitara condusă de un bărbat, de 67 de ani, din municipiul Rădăuți, care transporta material lemnos.

În urma verificării documentelor, polițiștii au constatat faptul că avizul de însoțire este expirat, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici.

În urma inventarierii, s-a stabilit că şoferul transporta ilegal cantitatea de 1,41 mc cherestea de esență rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de 761 de lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

La ora 12.50, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control, pe DJ 209K, din comuna Volovăț, autoutilitara condusă de un bărbat, de 27 de ani, din comuna Horodnic de Sus, care transporta material lemnos.

Polițiștii au constatat că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că acesta transporta ilegal cantitatea de 3,00 mc lemn de foc de esență fag.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de 269 de lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

comments

comments